Ik doe mee aan 31 Days to Build a Better Blog challenge van Darren Rowse. Ik lees zijn blog al een jaar of twee en heb er veel van geleerd! Om beter te schrijven, om je blog bekender te maken en dat soort dingen. Nu doe ik mee aan 31BDDD. Omdat ik een paar blogs schrijf, pas ik de dagelijkse opdrachten toe op verschillende blogs.

 1. Write an Elevator Pitch for Your Blog [Day 1 -31DBBB]
  Die had ik al, kijk maar rechts bovenaan: Dit is een blog over nutteloze en … Misschien ga ik de pagina “Over Ben” wel eens inkorten.
 2. Write a List Post [Day 2 – 31DBBB]
  Zie WordPress plugins gebruiken. En dit is natuurlijk ook een list post.
 3. Promote a Blog Post [Day 3 – 31DBBB]
  Ik heb een paar blogs op NuJij gezet en onder de aandacht gebracht via Twitter en LinkedIn. Heeft wel wat hits opgeleverd.
 4. Analyze a Top Blog in Your Niche [Day 4 – 31DBBB]
  Nog niet aan toe gekomen. Deze blog heeft nog geen niche. Ik schrijf over van alles en nog wat. NLPmij is de enige in zijn soort dus in die niche is niets vergelijkbaars in het Nederlands. Misschien eens op zoek naar een engelstalige.
 5. Email a Blog Reader [Day 5 – 31DBBB]
  Die dingen doe ik allemaal, van Darren geleerd. Ik reageer in elk geval altijd op reacties en mail wel eens na als mensen iets gedownload hebben (Via NLP Mij). Na een paar weken. Of ze het leuk vonden en of ze nog feed back voor me hebben. Werkt goed voor een groot deel van de lezers en levert leuke contacten op.
 6. 27 Must Read Tips and Tutorials for Bloggers [Day 6 – 31DBBB]
  Seth Godins blog inspireert me al jaren. Niet alleen inhoudelijk; zijn ideeën zorgen er vaak voor dat ik lach, maar ook dat een blog soms één regel en soms een langer stuk kan zijn. Hij blogt soms 3 keer per dag en soms niet.
 7. Write a Link Post [Day 7 31DBBB]
  Nou ja, dag 7 en deze blog had ik in voorbereiding!

Ik heb een lijstje met ToDo’s gemaakt, geïnspireerd door het lezen van Darren’s artikelen de afgelopen 7 dagen:

 • De over Ben pagina overal inkorten.
 • Aparte introductiepagina’s maken voor verschillende bronnen. Bijvoorbeeld één voor mensen die via LinkedIn naar m’n website komen en een andere voor Twitterlezers.
 • Een halve dag in de week inplannen om te schrijven voor m’n verschillende blogs. Het is nu te hapsnap, gestolen momenten, tussen de bedrijven door. Dit speelt al langer. Nu ga ik het maar eens doen. Ik wil op twee blogs minstens 3 à 4 keer in de week iets publiceren. Op een andere één keer in de week en weer een andere is voorlopig twee keer in de maand voldoende. Daar ga ik maar eens een schema voor maken en experimenteren of een halve dag in de week voldoende is. Regelmaat is vanwege mijn werk, NLP training en coaching, een utopie.
 • Meer structuur aanbrengen in wanneer ik wat ga schrijven. Voorlopig vooral voor NLP mij en RaVisie.
 • De pagina’s die per blog verwijzen naar andere blogs anders presenteren (korte introducties schrijven).

Leave a Reply

Ben’s blog
Ben's persoonlijke blog over onbelangrijke en nutteloze dingen :-). Wil je iets nuttigs lezen ga dan naar NLP mij. Wil je iets nuttigs leren over NLP dan ben je bij RaVisie aan 't goede adres.
Onderwerpen
Tags
Recente reacties