Honing geneest wonden. Tip een wondje aan met een beetje honing, plak er een pleister over en de volgende dag is het bijna weg. Honing doodt bacteriën en versnelt het genezingsproces. Die pleister is niet altijd nodig. Gewoon af en toe insmeren met honing.

Honing trekt wondvocht aan, er zit een enzym in, glucose-oxidase, dat in combinatie met wondvocht omgezet wordt in gluconzuur en waterstofperoxide. Waterstofperoxide doodt bacteriën.
Honingzalf is ook te koop bij de apotheek.

Af en toe een beetje honing op je lippen, nagelriemen of je ellebogen … Droog wordt zacht en zoet. Voor m’n schoonvader heb ik ooit een paar druppels Echinea gemengd met honing en die smeerde dat op z’n pijnlijke jicht gewrichten. Hij zei dat het hielp …

Gebruik koud geslingerde honing zonder pesticiden. De honing moet in het donker opgeslagen worden. Lindehoning schijnt het beste te zijn.

Dit artikel schreef ik in juni 2007. Ik heb het nu iets aangepast en de link toegevoegd. Meer lezen?

Leave a Reply

Ben’s blog
Ben's persoonlijke blog over onbelangrijke en nutteloze dingen :-). Wil je iets nuttigs lezen ga dan naar NLP mij. Wil je iets nuttigs leren over NLP dan ben je bij RaVisie aan 't goede adres.
Onderwerpen
Tags
Recente reacties