schermafbeelding-2012-07-05-om-10-13-16Als je zelf Amandelmelk maakt hou je royaal amandelpulp over. Kan je drogen of invriezen en gebruiken voor allerlei koekjes, taartbodems etc. Onze honden zijn natuurlijk ook 100% rauw. We halen vlees (BARF) voor ze bij Slagerij de Groene Weg in Amersfoort. Prima combinatie van biologisch vlees in de goede verhouding bot/orgaan/spier/vet. Biologische rauwe snoepjes zijn niet te krijgen, tenminste, ik heb ze nog niet gevonden. Als beloning, tijdens het trainen, gebruiken we die. Stop maar eens een gedroogd konijnenoor of eendelever in je zak, om altijd bij de hand te hebben … Dus nu heb ik brokjes gemaakt met amandelpulp :).

  • 1 cup (250 ml) gedroogde amandelpulp
  • 1 cup water
  • 1 cup gemalen BARF
  • 1 rauw ei, inclusief schil
  • 1/3 cup kokosolie

Mengen, ongeveer 1 cm dik uitspreiden op een plaat en drogen op 42 graden. In m’n Excalibur duurt dat zo’n 20 uur. Als je verse amandelpulp gebruikt neem je 2 cups en heb je geen water nodig. Onze 2 Chihuahuas zijn er dol op :).

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Ben’s blog
Ben's persoonlijke blog over onbelangrijke en nutteloze dingen :-). Wil je iets nuttigs lezen ga dan naar NLP mij. Wil je iets nuttigs leren over NLP dan ben je bij RaVisie aan 't goede adres.
Onderwerpen
Tags
Recente reacties